Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Ο αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων πρόεδρος της Επιτροπής αγροτικών θεμάτων και Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής, μίλησε στον Planet 90,6 FM

Φωτογραφία αρχείου

Η Ιεραπετρα αποκτά τον δικό της τουριστικό οδηγό ανέφερε στον Planet 90,6 ο κ. Αργύρης Πανταζής, που αποτέλεσε το μοναδικό θέμα στην  συνεδρίαση της Επιτροπής χθες το μεσημέρι στη 13:30. Πρόκειται για τον πρώτο Τουριστικό οδηγό στην περιοχή της Ιεράπετρας, μιας και δεν είχε εκδώσει στο παρελθόν αντίστοιχο οδηγό. Πρόκειται για έναν τουριστικό οδηγό που δεν θα έχει διαφημίσεις χορηγούς, θα είναι από ιδίους πόρους του Δήμου Ιεράπετρας, σημειώνει ο κ. Αργύρης Πανταζής. Οι ενότητες που θα περιλαμβάνει είναι τα χωριά του Δήμου, τα επισκέψιμα αξιοθέατα της περιοχής και γενικότερα στον πολιτισμό, στην γαστρονομία και στις πολύ όμορφες παραλίες της Ιεράπετρας. Σε όλα αυτά θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο κ. Πανταζής έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όσα άτομα ασχολούνται ερασιτεχνικά, η από χόμπι με τη φωτογραφία, να προσφέρουν το υλικό που έχουν στο αρχείο τους.                                                                                                          Ο οδηγός θα αποτελείτε συνολικά από 144 σελίδες φτιαγμένες από χοντρό χαρτί, με τα εξώφυλλα να είναι ακόμη πιο χοντρό το χαρτί, και θα διανέμετε δωρεάν. Στην αρχή θα εκδοθούν 4.000 αντίτυπα, και στη συνέχεια στο πρότζεκτ θα υπάρξει και συμπληρωματική μελέτη για περισσότερα αντίτυπα με τον τουριστικό οδηγό να είναι έτοιμος με την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν τον Απρίλη.

Ο κ. Πανταζής αναφέρθηκε και στην φωτιά που εκδηλώθηκε χτες το βράδυ σε δασική έκταση με χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση στην περιοχή Άσσαρη, κοντά στην Φανερωμένη από την πλευρά της Ιεράπετρας. Στην ολονύχτια επιχείρηση συμμετείχαν 5 πυροσβεστικά από την Ιεράπετρα, 1 από τη Σητεία, 1 από τον Άγιο Νικόλαο και 1 πεζοπόρο τμήμα 5 ατόμων από το Ηράκλειο.

Δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσίαση  της Porsche Cayenne στη Σητεία από τον κ. Αργύρη Πανταζή, που έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη η απόφαση της Porsche να παρουσιάσει στα μέρη μας, σε παγκόσμια πρώτη, την νέα Porsche Cayenne και στις τρείς εκδόσεις, δηλαδή την απλή έκδοση, την S και την Turbo. Οι αναφορές στο γεγονός είναι καθημερινές. Ήδη έχουν προσκληθεί 500 δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου από όλο τον κόσμο. Όλες οι μεγάλες παρουσιάσεις νέων μοντέλων σε πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο γίνονται στο εξωτερικό. Προτιμούν περισσότερο την Ισπανία και την Πορτογαλία και λιγότερο τη Γερμανία και τη Γαλλία. Στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει τρείς η τέσσερις πανευρωπαϊκές παρουσιάσεις νέων μοντέλων». Αυτές οι καλές ειδήσεις διαφημίζουν την περιοχή της  Σητείας. Η Ιεράπετρα διεκδικεί να μείνουν έστω και λίγο τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, η σε κεντρικό σημείο της πόλης η να περάσουν από κάποιους δρόμους, κρατιέται μυστικό που θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ