«Επενδύουμε στο μέλλον του Δήμου Ιεράπετρας» – Με επιτυχία η ημερίδα για τις τεχνολογίες Υδρογόνου στην Ιεράπετρα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στην πόλη της Ιεράπετρας ημερίδα με θέμα το Υδρογόνο και τις προοπτικές που προσφέρει η αξιοποίηση του. Αντικείμενο της ημερίδας ήταν η προώθηση της υιοθέτησης και χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών και η ενημέρωση περί των πολλαπλών οφελών που προκύπτουν από την αξιοποίηση του υδρογόνου ως εναλλακτικό καύσιμο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν παγκοσμίως καταξιωμένοι επιστήμονες και ερευνητές και εκπρόσωποι δήμων και φορέων. Μεταξύ αυτών ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης Γενικός Γραμματέας του Hydrogen Europe, ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο  δήμαρχος Κύθνου κ Σταμάτης Γαρδέρης, ο κ. Νίκος Λυμπερόπουλος από την ΕΕ ως εκπρόσωπος της Κοινής Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Υδρογόνο και τις Κυψέλες Καυσίμου, ο κ. Θάνος Στούμπος ως Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο FCH JU, o Καθ. Γιώργος Φρουδάκης, Πρόεδρος του Χημικού Τμήματος του Παν/μιου Κρήτης και ο Καθ. Γιώργος Μαρνέλλος, Πρόεδρος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Παν/μιου Δυτικης Μακεδονίας και εκπρόσωπος παράλληλα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας που διοργανώθηκε εδώ μια τόσο σημαντική ημερίδα για τις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες υδρογόνου.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που βρέθηκαν κοντά μας τόσο καταξιωμένοι εκπρόσωποι της επιστημονικής & ακαδημαϊκής κοινότηταςσε μια κοινή προσπάθεια εισαγωγής των τεχνολογιών υδρογόνου στις ενεργειακές επιλογές της Κρήτης και συγκεκριμένα της Ιεράπετρας.

 

Οι προοπτικές που ανοίγονται στην Ιεράπετρα για την υιοθέτηση νέων καινοτόμων τεχνολογιών είναι πολύ ελπιδοφόρες και επιφέρουν οικονομικότερες και περιβαλλοντικά φιλικότερες διεξόδους στην πόλη μας.

 

Ως δημοτική αρχή δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το παρόν του Δήμου. Μας αφορά απόλυτα και το μέλλον αυτού του τόπου και γι’ αυτό επενδύουμε σε αυτό. Εργαζόμαστε τώρα για να εξασφαλίσουμε ένα διαφορετικό αύριο όπου οι κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας θα απολαμβάνουν τα οφέλη των πιο σύγχρονων τεχνολογιών ισότιμα με κάθε ευρωπαίο πολίτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμος μας έχει κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχουν τεθεί.

 

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου και θέλουμε να είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα προχωρήσουν εμπράκτως στη χρήση του Υδρογόνου σε διάφορους τομείς.

 

Όλοι οι στόχοι και ο προγραμματισμός μας ως δημοτική αρχή βλέπουμε να υλοποιείται καθώς και με την ολοκλήρωση της ημερίδας είμαστε ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης.

 

Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και παρευρέθηκαν στην ημερίδα μεταδίδοντας τη γνώση και την εμπειρία τους και την περιφέρεια Κρήτης που από κοινού θα καταφέρουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης ώστε να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να απολαμβάνουμε τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης υδρογόνου.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.