Εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου για τη  Μάχης της Κρήτης

εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου για τη  Μάχης της Κρήτης θα γίνουν παράλληλα, με τις εκδηλώσεις Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και θα πραγματοποιηθούν  την Κυριακή 20 Μαΐου στις 11:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Αγίου Νικολάου

Ώρα 20.00:

Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.

Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, οι Βουλευτές Λασιθίου, οι Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, ο Δήμαρχος & το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, οι Δήμαρχοι & τα Δημοτικά Συμβούλια των λοιπών Δήμων Λασιθίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., τα Πολιτικά Κόμματα και οι Πολιτικές Νεολαίες, οι Διευθυντές της Α/ θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων της Πόλης, ο Πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του  ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, ο Διευθυντής ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου, ο Διευθυντής  της Επαγγελματικής Σχολής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Εκπρόσωποι Φορέων και της Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμβέλλου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Εκπρόσωποι Σωματείων & Συλλόγων, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι Πολίτες του τόπου μας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου όπως ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 1 του Π.Δ. 99/1994. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ