Εντός του 2019 η προσαγωγός διώρυγα Μύθων Μπραμιανών (Ηχητικό)

Έγγραφη δέσμευση κ. Γιάννη Δραγασάκη για προσαγωγό διώρυγα, μονάδα αφαλάτωσης και ΤΕΙ. Συνάντηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Δημάρχου Ιεράπετρας, προέδρου ΤΟΕΒ Ιεράπετρας Μανόλη Παπαδάκη και την συμμετοχή του αντιπρόεδρου του ΤΟΕΒ και μέλους της νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπη Δραγασάκη, φέρνει νέες διαβεβαιώσεις στα σημαντικά αρδευτικά έργα της περιοχής με άμεσες θετικές εξελίξεις.

Χρονοδιάγραμμα στην προσαγωγό διώρυγα Μύθων Μπραμιανών

Οι διαβεβαιώσεις ήταν έγγραφες σύμφωνα με τον κ. Μ. Δραγασάκη και σε ότι αφορά την προσαγωγό διώρυγα Μύθων Μπραμιανών, μετά και την τελευταία εξέλιξη με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων, από τον κ. Δραγασάκη δόθηκε το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης η οποία φαίνεται πως θα γίνει σε δύο μήνες. Αυτό που απομένει είναι να έρθει η δικαστική νομιμοποίηση των απαλλοτριωτέων εκτάσεων και στη συνέχεια η απόφαση αυτή να γνωστοποιηθεί στο Υποθηκοφυλακείο της Ιεράπετρας ενώ το έργο υπολογίζεται πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνάντηση ήταν αυτό της μονάδας αφαλάτωσης, ένα έργο κόστους 15 εκατομμύρια ευρώ για το οποίο έχει ξεκινήσει η σχετική μελέτη και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δραγασάκης η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, και έγιναν γνωστά τα χρονοδιαγράμματα και οι προϋποθέσεις που η εταιρεία ζητά για το συγκεκριμένη μονάδα, ώστε η ίδια να προχωρήσει στην διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και την κατασκευή της μονάδας. Η χρηματοδότηση ξεκαθαρίστηκε πως θα γίνει από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος Ιεράπετρας αφού πρώτα υπογράψει σύμβαση με τον ΤΟΕΒ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΤΕΙ Κρήτης και την εξαίρεση της Ιεράπετρας από τη νέα δομή που σχεδιάζεται, κάτι που τέθηκε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, και εκεί ο αντιπρόεδρος απάντησε πως δεσμεύεται να θέσει το θέμα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, μιας και η λύση είναι πολιτική κατανοώντας τις όποιες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, ζητώντας να ανακοπεί η υπερσυγκέντρωση τμημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο) ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στην Κρήτη.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μπάμπης Δραγασάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ