Στον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας παραχωρείται η κυριότητα του δημόσιου ακινήτου στις ελαιοδεξαμενές

Δεν υπήρξαν απαντήσεις σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, δηλώνει για το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης ο περιφερειακός σύμβουλος & πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε από το Ηράκλειο ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες παραχώρησης χώρων και ακινήτων σε Δήμους και κοινωνικούς φορείς για κοινωφελή χρήση.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στα Χανιά έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκόπουλου στο Δήμο, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Στον Δήμο Χερσονήσου, ένα ακόμα ακίνητο του Δημοσίου παραχωρείται για κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των υπηρεσιών του. Στον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας, παραχωρείται η κυριότητα του δημόσιου ακινήτου που χρησιμοποιεί ήδη για την εξυπηρέτηση των αναγκών του.

Αλλάζει το σύστημα κατανομής των δικαιωμάτων για επιδοτήσεις

Με αυτά τα λόγια, μιλάει ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας, κ. Νίκος Δασκαλάκης αναφορικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές στον τρόπο κατανομής των επιδοτήσεων. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνουν αλλαγές πριν από το 2018, οι διαπραγματεύσεις άρχισαν για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ.

Αναμονή για τις… επιδοτήσεις στους παραγωγούς

Από τις 26 έως 28 Οκτωβρίου θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των παραγωγών με ζεστό χρήμα από την καταβολή του 50% από την ενιαία ενίσχυση, Τάδε έφη Νίκος Δασκαλάκης.

Έτσι, 650.000 παραγωγοί σε όλη τη χώρα που είχαν αιτηθεί επιδοτήσεις , θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ βάσει των λεγομένων του κ. Αποστολάκη, η εξόφληση  της ενιαίας ενίσχυσης θα γίνει λίγο πριν τις 25 Δεκεμβρίου.

Έτσι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχει καταβάλλει συνολικά μέχρι τέλος του έτους 1,7 δις ευρώ στους παραγωγούς.

Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης, ενημέρωσε στον Planet 90,6 για τα νέα τις ΕΑΣΙ, και ποιο συγκεκριμένα:                                                                                                                                                     ΕΑΣ: Ξεκινά η διαδικασία πιστοποίησης για απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.                                                                                              EΑΣ: Σχετικά με τους ψεκαστήρες και τη διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης.                                                                                                                                                    Για μεταβολή στοιχείων της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2017-Δήλωση ΟΣΔΕ.                                                                                                                                            Ενημέρωση για θέματα που αφορούν αγρότες και όχι μόνο. Η ενημέρωση είναι για 11 θέματα, φορολογικά, ασφαλιστικά που κάνει η ΕΑΣ Ιεράπετρας, με δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ