Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας: Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρση οι εκπτώσεις στην Ιεράπετρα

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ Βαγγέλης Μπινιχάκης, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων, για την αγορά της Ιεράπετρας, όπου κατά τη διάρκεια του θέρους κυκλοφόρησε περισσότερος κόσμος σε σχέση με πέρυσι, χωρίς ωστόσο οι ξένοι επισκέπτες που έκαναν τις διακοπές τους στα ξενοδοχεία της περιοχής να δώσουν εκείνη την ώθηση, που περίμεναν οι έμποροι, ότι θα βελτίωνε τους καλοκαιρινούς τους τζίρους. Ακολουθεί η περίοδος των προσφορών, μέχρι να γίνει η αλλαγή των εποχιακών εμπορευμάτων στις βιτρίνες των καταστημάτων, τα οποία ετοιμάζονται για την προμήθεια και την προώθηση των Φθινοπωρινών και Χειμερινών ειδών ένδυσης και υπόδησης. Εκτός από τον ξενοδοχειακό κλάδο, τα στοιχεία δείχνουν ότι, ελαφρώς καλύτερα από τα εμπορικά καταστήματα, πήγε τούτο το καλοκαίρι, ο κλάδος της εστίασης. Η αγορά της Ιεράπετρας δεν είχε ουσιαστική διαφορά σε σχέση με πέρση στην περίοδο των εκπτώσεων, αν και Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, έκανε και φέτος σοβαρές προσπάθειες για την αναθέρμανση της αγοράς, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ Βαγγέλης Μπινιχάκης. Πως να αναπτύξουμε την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία, όταν ο Νομός Λασιθίου για μια ακόμα φορά, μένει εκτός στα έργα υποδομής (ΒΟΑΚ). Έχουμε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο Δήμο Ιεράπετρας, και θα είμαστε παρόντες όποτε αποφασιστεί, να προσφύγουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Ανάπτυξη χωρίς έργα υποδομής, οδικούς άξονες, λιμάνι, αεροδρόμιο και άλλα έργα, δεν μπορεί να υπάρξει.
Η φορολογία
Οι θερινές εκπτώσεις δε γέμισαν τα ταμεία, μαύρος ο Σεπτέμβρης των υποχρεώσεων έναντι του κράτους για όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι θα δουν και πάλι τις οικονομίες του καλοκαιριού να εξανεμίζονται. Θηλιά όμως και τα χρέη του εμπορικού κόσμου, στην ανάσα των 120 δοσεων ελπίζουν οι έμποροι.

Ακολουθεί συνέντευξη με τον κ. Βαγγέλη Μπηνιχάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ