Στις 26 Νοεμβρίου οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων, Απολογισμός από τον απερχόμενο Προέδρο κ. Νίκο Παπαδάκη (Ηχητικό)

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων Προέδρων και Διοικητικών Συμβουλίων των 63 Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2018 και για την προσεχή τετραετία. Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 26 Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθιου, η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Μοναδική υποψηφιότητα στη θέση του προέδρου είναι του δικηγόρου κ. Γιώργου Παραουλάκη. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λασιθίου Νίκος Παπαδάκης, δήλωσε στον Planet 90,6 ότι αποχωρεί με τη συμπλήρωση δυο διαδοχικών θητειών, διότι ο νέος Δικηγορικός κώδικας δεν επιτρέπει την εκ νέου υποψηφιότητα στο σύλλογο. Η θητεία του νέου συμβουλίου Δ.Σ. Λασιθίου, θα είναι από τριετής σε τετραετής. Ο κ. Νίκος Παπαδάκης στον Planet 90,6 έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του στη διοίκηση του συλλόγου. Ως πρόεδρος στα διοικητικά πράγματα του Δ.Σ. Λασιθίου απέκτησε πλήρη εικόνα για τα θέματα στο επάγγελμα των δικηγόρων του νομού. Αναφερόμενος στην δική του προεδρία που ήταν περίπου επτά χρόνια, είπε ότι αντιμετωπίστηκαν αρκετά προβλήματα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, προβλήματα που έχουν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Σε ερώτηση για της επερχόμενες εκλογές στο Σύλλογο είπε ο κ. Παπαδάκης ότι, μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο Γιώργος παραουλακης, μέλος με γνώση και εμπειρία στα διοικητικά συμβούλια άρα έχει γνώση των θεμάτων και προβλημάτων, και εύχομαι να τα πάει καλά. Εμείς βάλαμε το δικό μας λιθαράκι, κάναμε αυτό που κατά την δική μας κρίση έπρεπε να γινεί, καταλήγει ο κ. Νίκος Παπαδάκης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

Στις εκλογές της κεντροαριστεράς και έπη της διαδικασίας στο νομό Λασιθίου μίλησε στον Planet 90,6 ο κ. Νίκος Παπαδάκης Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, στα εκλογικά Κέντρα που έχει ορίσει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και δεοντολογίας (ΑΕΔΔ). Στην Ενότητα του Νομού Λασιθίου θα λειτουργήσουν εννέα τμήματα. Συγκεκριμένα τα τμήματα του νομού είναι: Στην Ιεράπετρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στην Καλαμαύκα στο χώρο της βιβλιοθήκης, στον Κουτσουρά στο χώρο του Δημοτικού Συμβούλιου στον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού. Στη Σητεία στο χώρο του Δημαρχείου, στο Παλαίκαστρο στην παλιά αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στον Άγιο Νικόλαο στο πρωην κτίριο της ΤΕΔΚ Λασιθίου, στην Νεάπολη στο παλιό Γυμνάσιο, στην Ελούντα στο Κοινοτικό κατάστημα, και στο Τζερμιάδο στην αίθουσα Αντωνίου Βορεάδη. Υπενθυμίζουμε ότι Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι ψηφοφόροι, τα μέλη ή φίλοι της κεντροαριστεράς, θα πρέπει να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήριο, να συμπληρώνουν και να υπογράφουν την προβλεπόμενη αίτηση – δήλωση. Θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, και να καταβάλουν ως εισφορά για κάλυψη της δαπάνης ψηφοφορίας το ποσό των τριών ευρώ, στο δεύτερο γύρο δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Στην διαδικασία με την ταμπλέτα έγινε γενική δοκιμή σε επίπεδο χώρας την προηγούμενη Κυριακή, και όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα και εξελίχθηκαν όλα κανονικά. Η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί και μέσω διαδικτύου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.