Εκδήλωση με μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Ιεράπετρας την Τετάρτη 10 Μαίου

Μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Ιεράπετρας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in My Region 2017» – Τετάρτη 10 Μαϊου στο Οθωμανικό Τέμενος Τζαμί στην Ιεράπετρα

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαίου 2017 στο Οθωμανικό Τέμενος «Τζαμί» στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in My Region 2017».

Σκοπός της δράσης είναι η ευρεία ενημέρωση των πολιτών για έργα και γενικότερα αναπτυξιακές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν με τη συμβολή Ευρωπαϊκών Διαθρωτικών Ταμείων.

Η καμπάνια «Europe in My Region 2017» στην Κρήτη προβάλλει αντιπροσωπευτικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, δηλαδή ιστορικά μνημεία, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, δομές σύγχρονου πολιτισμού κ.α. μεταξύ των οποίων και το Οθωμανικό Τέμενος Τζαμί στην πόλη της Ιεράπετρας.

Η καμπάνια  θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 12 Μαΐου 2017, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εβδομάδας της Ευρώπης.

Στην Ιεράπετρα η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Μελωδίες από τη Μουσική Παράδοση της Ιεράπετρας» θα πραγματοποιηθεί στο Οθωμανικό Τέμενος Τζαμί την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 στις 19:00 σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ιεράπετρας, του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  και της Περιφέρειας Κρήτης.

Επιμέρους θέμα της είναι «»Ο Τουρκοκρητικός Γεραπετρίτης βιολάτορας Αλή Σουμάνης». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν στοιχεία για τη ζωή και το μουσικό έργο του περίφημου μουσουλμάνου Γεραπετρίτη βιολάτορα Αλή Σουμάνη (τέλη 18ου – αρχές 20ου αιώνα) από τον βιολιστή-ερευνητή Βαγγέλη Βαρδάκη, ενώ θα αποδοθούν μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Ιεράπετρας και συνθέσεις-διασκευές του Αλή Σουμάνη με τους Βαγγέλη Βαρδάκη, Κωστή Αβυσσινό και Νίκο Μαστοράκη. Χορούς της περιοχής θα χορέψει η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας.