Βασικό συστατικό της διατροφής μας το ελαιόλαδο (Ηχητικό)

Εσπερίδα που διοργανώνεται από τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς Λασιθίου και τη foodstandard υπό την αιγίδα του Δήμου Σητείας με θέμα το Σητειακό ελαιόλαδο, θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 07.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.                                                                                                                Τα θέματα που θα αναπτύξουν οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών θα είναι: «Χρησιμοποιώντας σωστά τα Κοινοτικά προγράμματα» ενώ στη συνέχεια η δημοσιογράφος και ειδική σε θέματα τροφίμων κ. Ελένη Ψυχούλη θα αναπτύξει το θέμα: «Ποιο είναι το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο;»

Η ελαιοκαλλιέργεια είναι διαχρονικά δεμένη με το παρελθόν ολόκληρης της Κρήτης. Η παρουσία της σ’ αυτό χάνεται στα βάθη του χρόνου. Το ελαιόλαδο της Σητείας και της Ιεράπετρας είναι ένα καταξιωμένο προϊόν, είναι ΠΟΠ, όμως δεν αρκεί μόνο αυτό για να προσδώσει την αξία και τα οφέλη που μπορεί για την περιοχή, και τους παραγωγούς.

Οι εκπρόσωποι των ελαιουργικών συνεταιρισμών θα ενημερώσουν τους ελαιοπαραγωγούς της Ιεράπετρας αύριο 26 Οκτωβρίου για τα κοινοτικά προγράμματα, και στη συνέχεια η δημοσιογράφος, ειδική σε θέματα τροφίμων κ. Ελένη Ψυχούλη θα αναπτύξει το θέμα: «Ποιο είναι το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο;» Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 μ.μ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιεράπετρας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ