Πέραν των προσδοκιών, συμμετοχή του κόσμου στις διαδικασίες εκλογής ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς (Ηχητικό)

Πάνω από 2.500 ψήφισαν στο Νομό Λασιθίου

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές, για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στο Ν. Λασιθίου. Μεγάλη ήταν η ικανοποίηση και στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως και στην  υπόλοιπη Ελλάδα η συμμετοχή στις εκλογές για το νέο αρχηγό της κεντροαριστεράς, και σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερη του αναμενομένου. Οι ψηφοφόροι έκαναν ουρές από το πρωί, ωστόσο η διαδικασία κυλούσε ομαλά με τα μικροπροβλήματα να ξεπερνιούνται χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον Προέδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης εμπιστοσύνης και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Νίκο Παπαδάκη.

Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στεφανάκης, «Η προσέλευση ήταν χθες από το πρωί πολύ μεγάλη, στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ πριν δύο χρόνια 2015, είχαν ψηφίσει συνολικά 307 άτομα στο Δήμο Ιεράπετρας, αυτή τη φορά ξεπέρασαν τους 770 πολίτες. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους εθελοντές αλλά και τον πρόεδρο του  Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Παπαδάκη ο οποίος είχε αναλάβει τον συντονισμό των εκλογών για την προετοιμασία. Το καλό κλίμα φάνηκε και από την υπομονή που έδειξαν κατά τη διαδικασία οι πολίτες του Νομού Λασιθιου. Με το βλέμμα στις κάλπες του β’ γύρου, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου βρίσκονται ήδη στην Κεντροαριστερά, λίγες ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες.

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή, με την διαφορά υπέρ της πρώτης, να παρέχει μία σχετική «ασφάλεια». Ο β’ γύρος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, καθώς ο πρώτος σε ψήφους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει από τον α’ γύρο το 50% +1 που απαιτείτο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Για «αποφασιστικό βήμα» που έγινε χθες, μίλησε στην δήλωσή της μετά το πέρας της διαδικασίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάνοντας λόγο για «εντολή ενότητας και αλλαγής», καθώς και για δικαίωση της πρωτοβουλίας. Για «ηχηρό μήνυμα» μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ζήτησε «ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα». Αμφότεροι, εξάλλου, αλλά και οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων, ύμνησαν την πέραν από κάθε προσδοκία συμμετοχή του κόσμου στις κάλπες της Κεντροαριστεράς, η οποία κατά πολλούς είναι εκείνη που επιβάλει και την ενότητα του χώρου την επόμενη μέρα. Η μάχη του δεύτερου γύρου, σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και από τις επιμέρους «συμμαχίες» όπως θα διαμορφωθούν τις επόμενες μέρες. Προς στιγμήν, το τοπίο σε αυτό το επίπεδο είναι ρευστό. Οι επτά υποψήφιοι που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, θα κληθούν να πάρουν θέση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αν και είναι αρκετά πιθανό πολλοί εξ αυτών να μην κλίνουν – δημοσίως – προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Όπως και να έχει, το πρώτο στοίχημα, με τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, έχει ήδη κερδηθεί για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Επόμενος στόχος είναι να διατηρηθεί και η ενότητα στον χώρο, καθόλου εύκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Διότι μπορεί όλοι οι υποψήφιοι να έχουν από πριν δεσμευθεί ότι την επόμενη μέρα θα είναι παρόντες, διασφαλίζοντας την ενότητα, ήδη όμως έχουν αρχίσει να διατυπώνονται δημόσια διαφορετικές απόψεις. Ενδεικτικό είναι ότι με ανακοίνωσή τους 59 μέλη του Ποταμιού που είχαν εξ αρχής διαφωνήσει με τη συμμετοχή στις διαδικασίες για τον Νέο Φορέα, ζητούν τώρα αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και συνέδριο του κόμματος εδώ και τώρα.

Για την εκλογική διαδικασία στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς μίλησαν στον Planet 90,6

Ο προέδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης εμπιστοσύνης και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Νίκος Παπαδάκης

 

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στεφανάκης

 

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης

 

Ο διαπρεπής νομικός και ποινικολόγος κ. Αντώνης Βγόντζας

 

Ο κ. Φραγκίσκος Μπριλάκης πρώην μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

 

Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και έφτασε στους 210.264 πολίτες, οι οποίοι σχημάτισαν ουρές για να ψηφίσουν.

Μονομαχία… στην Κεντροαριστερά την ερχόμενη Κυριακή

Υπόθεση… Κεντροαριστερά β’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τους 210.000 πολίτες που ψήφισαν στον α’ γύρο να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη.

Φώφη και Νίκος στον επόμενο γύρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ