Δαιδαλώδεις οι διαδικασίες στη ρύθμιση των 120 δόσεων βγάζουν εκτός τους περισσότερους επαγγελματίες (Ηχητικό)

«Πνιγμένοι» στα χρέη οι επαγγελματίες, σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών δεν μπορεί να ενταχθεί, με τόσα προαπετούμενα, και ως εκ τούτου βρίσκονται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών! Σε επίπεδο, εξάλλου Ελλάδας, οι επιχειρηματίες που έχουν πρόβλημα αυξημένων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας ξεπερνούν τις 400.000, με αυξητικές τάσεις από φέτος, λόγο της περαιτέρω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στον Planet 90,6 ο οικονομολόγος και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Σύμφωνα με τον κ. Γουλιδάκη, τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων, τόσο στον εξωδικαστικό όσο και στη ρύθμιση των 120 δόσεων, είναι πολύ αυστηρά, και εξηγεί ότι οποιοσδήποτε μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, απογοητεύεται. Μάλλον που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στο επιχειρείν. Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει την όλη κατάσταση.

Ο ίδιος επεσήμανε, στον Planet 90,6 φέρνοντας ως παράδειγμα, το προαπαιτούμενο από τα προηγούμενα τρία χρόνια, να είναι τουλάχιστον ο ένας χρόνος κερδοφόρος. Και μόνο από αυτό το κριτήριο σε πετάει έξω το σύστημα, άρα καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι τα κριτήρια που μπαίνουν. Συν τα περιουσιακά κριτήρια, συν τα επιχειρηματικά κριτήρια, συν, συν, για να μπορέσεις να ενταχθείς στη ρύθμιση! Αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, δηλ. να απλοποιηθεί το σύστημα, θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα χρέη χιλιάδες επαγγελματίες.

Λίγες εβδομάδες απομένουν για να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2017. Τα εισοδήματα στα οποία επιβάλλεται ο φόρος είναι τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από επιχειρηματική δραστηριότητα, από κεφάλαιο και από την υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Ο κ. Γουλιδάκης, παρουσίασε τις κλίμακες και τους συντελεστές των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

goulidakis

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ