Μετα από 7 χρόνια συνεδρίασε ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο στην ενότητα του Μακρύ Γιαλού (Ηχητικό)

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη κ. Μανόλης Βρυγιωνάκης, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM

Φωτογραφία αρχείου

Για πρώτη φορά μετά τον Καλλικράτη συνεδρίασε στον Μακρύ Γιαλό στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο, και δόθηκε η δυνατότητα σε πολίτες και φορείς που παραβρέθηκαν να εκφράσουν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την ενότητα του πρωην Δήμου Μακρύ Γιαλού.
Στο συμβούλιο, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Μανόλης Βριγιωνάκης, υπήρχε συμμετοχή φορέων και πολιτών του Μακρύ Γιαλού ενώ τα βασικά προβλήματα που τέθηκαν αφορούσαν την αγροτική οδοποιία, προβλήματα στο αλιευτικό καταφύγιο, τα προβλήματα καθημερινότητας, η καθαριότητα, η αποκομιδή των σκουπιδιών, ο βιολογικός καθαρισμός, οι παιδικές χαρές, τσιμεντοστρώσεις, ο περιφερικός δρόμος, ο δρόμος Ορεινό Σταυροχώρι, οι σχολικές δομές, η νέα πλατεία και το νέο ΚΑΠΗ που πρόκριτε να γίνουν, το νερό, έργα που είναι σε εξέλιξη στα χωριά και στον Μακρύ Γιαλό. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν και διάφορες προτάσεις όπως για παράδειγμα μια τοποθέτηση του πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Καναβάκη, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ένα μεγαλύτερο όραμα, κάποιες οικολογικές παρεμβάσεις, και για τον τουρισμό της περιοχής. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε η επιλογή να συζητηθούν λίγα θέματα, με σκοπό να ακουστούν οι απόψεις των φορέων, και πολιτών της περιοχής.
Ένα απ’ τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν και η αποδοχή χρηματοδότησης 24.800 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για την αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας. Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών χρόνων από τους διευθυντές του σχολείου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί

 

Μακρύ Γιαλού