Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ (Ηχητικό)

Η υποχρεωτική αναγραφή του Α.Τ.ΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι αναγκαία για να καταγραφούν οι πραγματικά καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Ξεκίνησαν Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2018 δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2018 ημέρα Τρίτη, ενώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, θα επιβληθεί ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων).

Μπλοκάρει την ενεργοποίηση δικαιωμάτων το ΑΤΑΚ

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μη μπορούν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης που κατέχουν και συνεπώς να μην πληρωθούν το τσεκ βρίσκονται χιλιάδες αγρότες. Αιτία, η πρόβλεψη για υποχρεωτική καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου, το γνωστό ΑΤΑΚ τόσο για τα ιδιόκτητα όσο και για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια, κατά την διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το τρέχον έτος, σε αντίθεση με πέρσι. Η υποχρέωση για ΑΤΑΚ στα ενοικιαστήρια εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα σε αρκετούς αγρότες, κατά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Σε κάθε περίπτωση, η αναγραφή του ΑΤΑΚ του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη είναι υποχρεωτική.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΤΑΚ αγροτεμαχίων στη δήλωση ΟΣΔΕ

Να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμπληρώσουν το Ε9, να πάρουν το ΑΤΑΚ και να το περιλάβουν στις Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) καλεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσους παραγωγούς δεν έχουν σήμερα διαθέσιμο το ΑΤΑΚ των αγροτεμαχίων τους. Σε περιπτώσεις αγροτεμαχίων, στα οποία δεν έχει γίνει  αποδοχή κληρονομιάς και ο θανών δεν είχε ΑΤΑΚ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αγροτεμαχίου δηλώνεται ως «κληρονομιά», αναγράφεται υποχρεωτικά ο ΑΦΜ του θανόντα/ιδιοκτήτη και εφόσον δεν αναγνωριστούν ΑΤΑΚ στο ΑΦΜ του θανόντα, το αγροτεμάχιο εξαιρείται από την υποχρέωση αναγραφής του ΑΤΑΚ, διευκρίνισε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 2018 ΜΟΛΙΣ ΜΕ 40 ΕΥΡΩ

Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2018 & ενεργοποίησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, δίνει ο γεωπόνος μελετητής Πλατής Μιχαήλ της AgroΑναπτυξιακής, μέλος της ΠΕΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Φορέων Α’) στον Planet 90,6. Για τη διαδικασία της ενεργοποίησης επισημαίνει ότι από πλευρά τους διαθέτουν προσωπικό που έχει εργαστεί στις πλέον νευραλγικές θέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Είμαστε οι πλέον καταξιωμένοι στο χώρο, γνωρίζοντας εις βάθος το αντικείμενο των ενεργοποιήσεων- ΟΣΔΕ.

Σχέδια βελτίωσης Προγράμματα που είναι σε εξέλιξη ή αναμένεται να ξεκινήσουν Αγροτικά και τουριστικά αναπτυξιακά προγράμματα, προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας Κτηνοτροφίας και LEADER.                                                                                                    

Στη συνέχεια ο κ. Πλατής αναφέρθηκε εκτενώς στα σχέδια βελτίωσης αναλύοντας ποιες είναι οι δράσεις που μπορούν να συμπεριληφθούν στη δήλωση, με αναμενόμενες εγκρίσεις περί τα τέλη του 2018, αρχές 2019.

Η AgroΑναπτυξιακή του γεωπόνου Πλατή Μιχαήλ σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων της επιδότησης – ΕΑΕ 2018, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μάη. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται και οι Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων. Πλέον κοντά σας και με νέο γραφείο στον Άγιο Νικόλαο.

Τελική τιμή ενεργοποίησης: 40 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) για φυτική παραγωγή και 50 ευρώ για ζωική παραγωγή. Κινητά συνεργεία θα εξυπηρετούν σε όλους τους οικισμούς του νομού. Για τους οικισμούς θα ενημερωθείτε άμεσα για τις ημερομηνίες, τις ώρες και το σημείο εξυπηρέτησής σας.
Ελάχιστα απαιτούμενα έγγραφα είναι οι κωδικοί του TAXIS της εφορίας.

Είμαστε πιστοποιημένοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαδικασία των επιδοτήσεων. Είμαστε βραβευμένοι από το Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου. Πληρούμε τις απαιτήσεις των προτύπων ISO. Δεν είναι τυχαίο που 4.000 παραγωγοί μάς εμπιστεύονται για την επιδότησή τους. Ελάτε να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος ώστε να λάβετε το μέγιστο της επιδότησής σας με ασφάλεια, συνέπεια, ταχύτητα και οικονομία.

Διευθύνσεις: Λατούς 17, Άγιο Νικόλαο, (έναντι ΚΕΠ)
Αλέκου Παναγούλη 3, Σητεία (έναντι ΚΤΕΛ)
Δημοκρατίας & Λοχαγού Παγωμένου 13, Ιεράπετρα (έναντι ζαχαροπλαστείου Κορωνάτο, πλησίον νέας WIND)
Τηλέφωνα: 2843020619, 2842089365, 2841400717, 6946574273
Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα- Σάββατο: 08:00- 16:00

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Πλατής Μιχαήλ