Δεν εισήχθη το ψήφισμα στήριξης υπέρ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Φωτογραφία αρχείου

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ιεράπετρας διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαΐου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν πέρασαν όλα με εξαίρεση την λήξη περιοριστικών μέτρων άρδευσης στην Τ. Κ. Σταυροχωρίου για την θερινή αρδευτική περίοδο 2018 διότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία. Προ ημερήσιας διάταξης θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, και τέθηκε ως κατεπείγον από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ιεράπετρας κ. Ηλία Νταραρά. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους με την συζήτηση να διεξάγετε σε «θερμό κλίμα». Το ψήφισμα δέχτηκε αντιρρήσεις, και τελικά δεν πήρε τη θετική ψήφο του Δημοτικού Συμβουλίου και θα τεθεί προς ψήφιση ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 13 Ιουνίου. Στο ψήφισμα απαιτούνται 14 θετικές ψήφοι, που στην συνεδρίαση του Δ.Σ. συγκεντρώθηκαν μόνο 13. Το θέμα του ψηφίσματος τέθηκε ως κατεπείγον από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Η. Νταραρά, όμως ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, δεν το ψήφισε για να μπορεί να εισαχθεί επίσημα στη συνεδρίαση.

Ο κ. Γιώργος Προϊστάκης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Συνεργασία» δήλωσε στο θέμα αυτό ότι στο Δ.Σ. ακούστηκαν πολύ βαριές κουβέντες για ένα θέμα που θα έπρεπε η στήριξη να είναι αυτονόητη. Ο ίδιος δεν θέλησε να το σχολιάσει και να δώσει συνέχεια στο θέμα αφού όπως είπε όσα ακούστηκαν στην συνεδρίαση δεν αρμόζουν και δεν τιμούν την κοινωνία της Ιεράπετρας.

Στα θέματα του Δημοτικού Συμβούλιου Ιεράπετρας εγκρίθηκε και η δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου σε εθελοντές κτηνιάτρους για την πραγματοποίηση στειρώσεων, καταγραφή και σήμανση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και διάφορα διαδικαστικής φύσεως θέματα στην συνεδρίαση.

«Καταδικαστέο κάθε περιστατικό βίας» δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

«Ως Δήμαρχος Ιεράπετρας εκφράζω την αποδοκιμασία μου για τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, και καταδικάζω κάθε περιστατικό βίας από οποιονδήποτε και με οποιαδήποτε μορφή αυτή εκδηλώνεται.

Η Δημοκρατία είναι ο τρόπος που έχουμε επιλέξει για να επιλύουμε τις διαφωνίες μας. Και Δημοκρατία χωρίς Ελευθερία του Λόγου δεν νοείται. Η μια εγγυάται την άλλη και εμείς ως πολίτες οφείλουμε να τις προασπίζουμε.»

Θεοδόσιος Καλαντζάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας

Οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Ηλίας Νταραράς

 

 

Ο κ. Γιώργος Προϊστάκης

 

Ο κ. Αργύρης Πανταζής

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ