Δεν εγκρίθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών από το Δ.Σ. Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Για την ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας Παιδικών Βρεφονηπιακών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου Ιεράπετρας διατυπώθηκαν αρκετές διαφωνίες, με αποτέλεσμα να μην συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία. Η διαφωνία ήταν στο άρθρο που αναφέρετε στη διαδικασία που πρέπει να υποβάλλονται οι αλλοδαποί στη χώρα μας, προσκομίζοντας τα έγγραφα που θα πρέπει να πιστοποιούν τη νομιμότητα τις παραμονής τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όπως τονίστηκε η μη ψήφιση του κανονισμού δημιουργεί ζητήματα στην ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιεράπετρας 21 Μαΐου, για το εάν θα έχουν προλάβει τις προθεσμίες για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Να τονιστεί ότι από τις 10 έως τις 31 Μαΐου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας για τη νέα σχολική περίοδο 2018-2019.

Ξεκίνησαν οι πρόβες για τον «Καπετάν Μιχάλη» από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας

Ξεκίνησαν σήμερα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» οι πρόβες για την θεατρική παράσταση πάνω στο αριστούργημα του Ν. Καζαντζάκη «Καπετάν Μιχάλης» που θα ανέβει το καλοκαίρι, μια παραγωγή του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας. Στην παράσταση που αναμένεται να ανέβει στις αρχές Ιουλίου, την σκηνοθετική επιμέλεια και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο δημοφιλής ηθοποιός κ. Νίκος Βερλέκης, μαζί του συμπρωταγωνιστούν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας .

Αρωγοί στην όλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Ιεράπετρας με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ενώ όπως αναφέρει στην συνέντευξη του στον Planet 90,6 ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου & ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ κ. Μανώλης Γεωργαλάκης υπάρχουν συζητήσεις με την Περιφέρεια Κρήτης ώστε από την πλευρά της να βοηθήσει στην όλη προσπάθεια.

Ο ίδιος επεσήμανε στον Planet 90,6 ότι είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, το να ανεβάζουμε μια παράσταση τέτοιων απαιτήσεων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με επαγγελματικά δεδομένα. Φέτος ανεβάζουμε τον πήχη ποιο ψηλά και όλη η οργάνωση και παραγωγή θα είναι σε επαγγελματικά πλαίσια. Ανεβάζουμε το αριστούργημα αυτό του Ν. Καζαντζάκη μιας και το 2017 ήταν έτος Καζαντζάκη ενώ πήραμε και όλα τα νόμιμα δικαιώματα και ευχαριστούμε πολύ τον εκδοτικό οίκο που μας τα παραχώρησε. Θεωρώ ότι θα πάμε καλά, οι πρόβες θα είναι εντατικές, και η παράσταση θα ξεκινήσει στις αρχές του Ιουλίου. Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαλάκης, το έργο εκτός από την Ιεράπετρα θα παιχτούν παραστάσεις σε όλη την Κρήτη σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, ενώ θα γίνουν σχετικές επαφές και άλλες περιοχές του Νησιού και ίσως και εκτός Κρήτης.

20 Μαΐου αρχίζει το φεστιβάλ των δομών της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α αναφέρει στον Planet 90,6 ο πρόεδρος κ Μανόλης Γεωργαλάκης. Θα περιλαμβάνει, εικαστικά, γλυπτική, ζωγραφική, Μουσική, Κέντρο Μουσικών Σπουδών, τη Φιλαρμονική του Δήμου που θα παρουσιάσουν τη δουλεία και τις δράσεις τους. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου και ενδιάμεσα θα διοργανωθεί ο 1ος Ημιμαραθώνιος Λαϊκός Δρόμος. Αρχές Ιουλίου αρχίζουν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις «Κύρβεια 2018» και όπως δηλώνει ο κ. Μ. Γεωργαλάκης θα υπάρξουν μετακλητά σχήματα χωρίς για την ώρα να ανακοινώνονται τα ονόματα, έχουν κλειστή κάποιες συναυλίες, διάφορες εκδηλώσεις, με χώρο διεξαγωγής τους το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας στον καθιερωμένο ποια χώρο. Με το καινούριο έτος περιμένουμε να έχουμε τον καινούριο χώρο στο οικόπεδο «Μίνως»

Κύρβειος Λαϊκός Δρόμος 21.1χλμ Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, ο Δήμος Ιεράπετρας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου) και εθελοντές της πόλης διοργανώνουν τον «Κύρβειο» Λαϊκό Δρόμο μήκους 21.1χλμ,στις 3 Ιουνίου 2018 ημέρα Κυριακή. Παράλληλα θα διεξαχθούν οι δρόμοι των 5000μ και 1000μ. Η διαδρομή των 21.100μ, θα διεξαχθεί στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Ιεράπετρας, με εκκίνηση στα 21.1χλμ από το δασάκι του Κουτσουρά και τερματισμός στην προβλήτα Ιεράπετρας, ακολουθώντας κατά μήκος τα γαλαζοπράσινα νερά του Λιβυκού πελάγους. Η διαδρομή έχει ανηφόρες και κατηφόρες, και τα τελευταία 3 χλμ είναι σε επίπεδη διαδρομή μέσα στην Ιεραπετρα. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα έχει ανά χιλιόμετρο ένδειξη σε ευδιάκριτο σημείο. Σταθμοί τροφοδοσίας νερό, ηλεκτρολύτες, θα βρίσκονται ανά 2,5χλμ. Η διαδρομή θα είναι ασφαλής και θα υποστηρίζεται από την τροχαία Ιεράπετρας το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μανώλης Γεωργαλάκης