ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – Στηρίζουμε τη Συγκέντρωση για το ΓΝΑΝ Στάση Εργασίας την Πέμπτη 19/04/2018

Η ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην διαδήλωση για την ενίσχυση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 19/04/2018 στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 12:00.

Κινητοποιήσεις συμπολιτών μας για την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στο πρόσφατο παρελθόν έφεραν αποτελέσματα.

Παλεύουμε για να αλλάξουμε τη φθίνουσα πορεία στην παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας στο τόπο μας.

Την τελευταία Μνημονιακή Οκταετία Παιδεία και Υγεία υποχρηματοδοτούνται και υποβαθμίζονται συνεχώς.

Οι φόροι και οι εισφορές συνεχώς αυξάνονται και οι παροχές μειώνονται. Έτσι πληρώνουμε πολλαπλά για αυτά που έχουμε ήδη ακριβοπληρώσει.

Το αίτημα για Δημόσια, Δωρεάν, Ποιοτική Υγεία και Παιδεία, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει αποχωρήσει το ένα τρίτο του προσωπικού του, λόγω συνταξιοδοτήσεων και παρά τις όποιες προσλήψεις τη τελευταία διετία, έχει γίνει πρωταθλητής στην υποστελέχωση.

Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου παραμένει αξιόμαχο, λόγω της υπερπροσπάθειας (με πολλές προσωπικές θυσίες) και του φιλότιμου του προσωπικού του. Αυτό οδηγεί  σε εργασιακή εξάντληση και οι ανθρώπινες αντοχές περιορίζονται. Σήμερα οι υπηρεσίες του νοσοκομείου που έχουν παραμείνει δωρεάν είναι μονόδρομος για τους περισσότερους συμπολίτες μας. Επίσης το νοσοκομείο αποτελεί τον φορέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς στον Άγιο Νικόλαο τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες δημόσιες δομές υγείας. Το καλοκαίρι που η πόλη σχεδόν τριπλασιάζει το πληθυσμό της, λόγω τουρισμού, οι ανάγκες  πολλαπλασιάζονται.

Η υποχρηματοδότηση προκαλεί τις παρακάτω παράλογες καταστάσεις:

  • Ο υπάρχων εξοπλισμός δεν μπορεί να αξιοποιηθεί λόγω ελλείψεων προσωπικού και τμήματα των δραστηριοτήτων του υλοποιούνται από ιδιώτες (συχνά με χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και υψηλότερο κόστος) ενώ παλιότερα τις κάλυπταν οι εργαζόμενοι.
  • Δεν μπορεί να αγοραστεί καινούριος κρίσιμος εξοπλισμός σε τομείς που υπάρχει επαρκές προσωπικό.
  • Δεν γίνονται συντηρήσεις – εκσυγχρονισμός στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, στα συστήματα πυρασφάλειας και κλιματισμού.

Επειδή η αδράνεια και η αδιαφορία εκλαμβάνεται σαν συναίνεση και αποδοχή σε όσα μας κάνουν, η μαζική μας συμμετοχή την Πέμπτη  κρίνεται αναγκαία και καθοριστική.

Φυσικά τα παραπάνω προβλήματα δεν αφορούν μόνο το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αλλά εκτείνονται σε όλα τα Νοσοκομεία του Νομού τα οποία ως ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ υποστηρίζουμε χωρίς διακρίσεις.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Πέμπτη 19/04/2018 στις 12.00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου και συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ