Για τρέχοντα ζητήματα καθαριότητας μίλησε η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη στον Planet 90,6 (Ηχητικό)

Συνέντευξη παραχώρησε η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, αρμόδια για θέματα καθαριότητας, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, και ζήτησε τη συνεργασία και συνεννόηση με τους δημότες για το θέμα της καθαριότητας, σε όλη την έκταση του Δήμου Ιεράπετρας.

H κ. Ρουμελιωτάκη κατά την διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε: σε θέματα καθαριότητας, στην υποχρέωση των πολιτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, από τα χόρτα, τι πρέπει να γίνει κάδους και γενικότερα στον καθαρισμό της Πόλης.

Ο αντιδήμαρχος ζήτησε να υπάρχει μια συγκεκριμένη διαχείριση αρχικά σε ότι έχει να κάνει με κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα (κλαδιά σε σακούλες αλλά και ογκώδη αντικείμενα εκτός των κάδων), ενώ αναφέρθηκε σε μια μικρή μεταβατική περίοδο στην οποία ο Δήμος καλείται να ανταπεξέλθει, έως ότου προβεί στην πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας.

Η ίδια, ζήτησε την σωστή τοποθέτηση (σπάσιμο – τύλιγμα) των χαρτοκιβωτίων και από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αναφέρθηκε στο κομμάτι της ανακύκλωσης, στο οποίο οι δημότες ανταποκρίνονται σε μικρά ποσοστά και έκανε έκκληση προς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μεγαλύτερο βαθμό προς αυτή την προσπάθεια. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα του καθαρισμού οικοπέδου, ευχαριστώντας όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων που ανταποκρίθηκαν, προειδοποιώντας ότι στα πλαίσια του κανονισμού, τα πρόστιμα σε όσους δεν ανταποκρίνονται θα είναι «τσουχτερά». 

Η κ. Ρουμελιωτάκη τόνισε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο Δήμος πάσχει από ενημέρωση, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει αρκετά από τα ζητήματα που δημιουργούνται. Ανακεφαλαιώνοντας, κ. Ρουμελιωτάκη ζήτησε από τους δημότες τη συνεργασία, την ενημέρωση και τη συμμετοχή του κόσμου σε ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητα, χαρακτηρίζοντας καλοπροαίρετη και την κριτική.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 η κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ