Γιαννης Πλακιωτάκης: σχετικά με την παραχώρηση των κτιρίων του ΕΟΜΜΕΧ και του Φρουραρχείου Αγίου Νικολάου

plakiotakis-ioul2014

Στην αναφορά που κατέθεσα στη Βουλή, σχετικά με την παραχώρηση των κτιρίων του ΕΟΜΜΕΧ και του Φρουραρχείου Αγίου Νικολάου για την κάλυψη κτιριακών αναγκών του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, απέφυγε να απαντήσει και τεχνηέντως διαβίβασε το φλέγον ερώτημα στην «Διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε» (ΕΤΑΔ).

Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν και το ερώτημα που έθεσα ήταν σαφές και ξεκάθαρο και  ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ είχε συμφωνήσει κατ’ αρχήν και ουσιαστικά είχε δεσμευτεί για θετική εισήγηση επί του θέματος στο Δ.Σ της ΕΤΑΔ, ακολουθώντας και υλοποιώντας την κομματική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι για την επίτευξη της βέλτιστης αξιοποίησης των ακινήτων της ΕΤΑΔ και εξαιτίας της χαμηλής  οικονομικής αξίας προσφοράς του Δήμου Αγίου Νικολάου δεν μπορεί να υλοποιηθεί η παραχώρηση των κτιρίων.

Το αξιοσημείωτο δε είναι, ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου είχε σκοπό να παραχωρήσει  το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ για να στεγασθούν τα εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕΚ), για την λειτουργία των οποίων έχει ήδη εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η γεωγραφική παρουσία  των Τουριστικών σχολών για τις τοπικές κοινωνίες έχει πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που δύσκολα   θα αντικατασταθούν και είναι προς όφελος όλων η συνέχιση της λειτουργίας τους.  

Για το λόγο αυτό, καλώ τόσο τον Υπουργό όσο και την Διοίκηση της ΕΤΑΔ να εγκαταλείψουν τα άνευ σημασίας προσχώματα, να προσγειωθούν άμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και να κατανοήσουν, ότι με την γνωστή τακτική της μετάθεσης ευθυνών και την παντελή απραξία δεν αντιμετωπίζονται και δεν επιλύονται τα προβλήματα της χώρας. Θα πρέπει να ενσκήψουν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με κύριο γνώμονα το δίκαιο των πολιτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ