Δωρεά 200.000 ευρώ ιδιώτη για την κατασκευή του νέου Γηροκομείου – Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση σε προσωρινό χώρο (Ηχητικό)

Αγιασμός στις προσωρινές εγκαταστάσεις του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Θέματα που αφορούν το Γηροκομείο Ιεράπετρας και τη λειτουργία του αναφέρθηκε στον Planet 90,6 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας κ. Γιώργος Αγγελάκης. Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στις κτιριακές εγκαταστάσεις επί της συμβολής των οδών Παπάγου και Ζουράρη (πρώην Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας), όπου προσωρινά μετεγκαταστάθηκαν οι ηλικιωμένοι και οι ηλικωμένες του Γηροκομείου Ιεράπετρας, έως την αποπεράτωση των εργασιών στα κτίρια του «Ορφανουδάκειου» Δημοτικού Γηροκομείου, σύμφωνα με την ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να νομιμοποιηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εν λόγω προνοιακής δομής για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους της περιοχής μας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στους γέροντες να έχουν πίστη και αγάπη στο Θεό και να ελπίζουν στο έλεός του, χωρίς να απογοητεύονται από τις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας. Τόνισε ότι όλη η κοινωνία της Ιεράπετρας τους ευχαριστεί για όσα πρόσφεραν και νοιάζεται γι᾽ αυτούς. Γι᾽ αυτό και όλοι αγωνιζόμαστε να ετοιμασθεί γρήγορα το νέο κτήριο, όπου θα φιλοξενούνται σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή και νόμιμη διαβίωση, αντάξια των γερόντων μας. Επίσης ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον ακούραστο Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιο Αγγελάκη, το προσωπικό του Γηροκομείου για την αγάπη και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για την λειτουργία του Γηροκομείου, αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου για τη συμβολή τους.

Ο κ. Γ. Αγγελάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων προς τον Σεβ. και την τοπική μας Εκκλησία και εξήρε την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανάθεση σύνταξης μελέτης των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και την δαπάνη αυτής, ευχόμενος γρήγορα να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και να αρχίσουν οι εργασίες.

Στην τελετή του Αγιασμού έλαβε μέρος ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης, ενώ παρέστησαν εκτός από τους ηλικιωμένους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης και το προσωπικό του Γηροκομείου.

Δωρεά 200.000 ιδιώτη για την κατασκευή του νέου Γηροκομείου – Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση σε προσωρινό χώρο

Με τη μελέτη του νέου Γηροκομείου της Ιεράπετρας να είναι πλέον ολοκληρωμένη, η διοίκηση και φορείς ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα που αφορούν την εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου ώστε να αρχίσει η κατασκευή του. Αυτός ήταν και ο λόγος των συναντήσεων που έχουν αρχίσει με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Νομού Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη, τον περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γουλιδάκη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλατζακη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γηροκομείου κ. Γιώργος Αγγελάκης έκανε αναφορά στον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Κύριλλο αφού η Μητρόπολη χρηματοδότησε εξολοκλήρου την μελέτη. Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Αγγελάκης στον Planet 90,6 ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της μελέτης και πλέον αναζητείται πρόγραμμα ώστε να ενταχθεί η κατασκευή του νέου Γηροκομείου. Η χρηματοδότηση του έργου θα φτάσει τα 2 εκατ ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα πρέπει να βρεθεί από προγράμματα της Περιφέρειας Κρήτης, όμως ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια για να βρεθούν χρήματα απ’ αυτούς που θέλουν να στηρίξουν το Γηροκομείο. Παρόλα αυτά η μετεγκατάσταση των ωφελούμενων του Γηροκομείου αλλά και του 20 μελούς προσωπικού έγινε σε προσωρινό χώρο στις κτιριακές εγκαταστάσεις επί της συμβολής των οδών Παπάγου και Ζουράρη (πρώην Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας). Κι αυτό γιατί πρέπει να εκδοθεί η άδεια του νέου Γηροκομείου και να ξεκινήσουν οι εργασίες, για να κατασκευαστεί το καινούριο, κάτι που φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα αφού κάποια χρήματα ήδη υπάρχουν για να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ όπως τόνισε ο κ. Αγγελάκης, υπάρχει και υπόσχεση για μεγάλη δωρεά ύψους 200.000 ευρώ από ιδιώτη με καταγωγή από την Ιεράπετρα και αγάπα την πόλη, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί. Ο κ. Αγγελάκης ανέφερε πως οι αιτήσεις για φιλοξενία ηλικιωμένων στον προσωρινό χώρο που λειτουργήσει το Γηροκομείο συνεχίζονται, με τρία άτομα να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας. Ο κ. Αγγελάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. κ. Κύριλλο για την βοήθεια που παρέχει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί.