ΓΕΛ Μακρύ Γιαλού – Ημερίδα Φυσικών Επιστημών

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ….ΜΑΘΗΤΕΣ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus+» με τίτλο «ResearchingfortheFuture», μαθητές και μαθήτριες των τελευταίων τάξεων των Δημοτικών σχολείων Μακρύ Γιαλού και Κουτσουρά επισκέφτηκαν την Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 το ΓΕ.Λ. Μακρύ Γιαλού, όπου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Φυσικών Επιστημών με σκοπό την αλληλεπίδραση της Πρωτοβάθμιας με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου καθοδήγησαν τους μικρούς μαθητές σε διαδοχικές πειραματικές δραστηριότητες, στις οποίες συμμετείχαν χωρισμένοι σε ομάδες. Στη συνέχεια, τους οδήγησαν στο εργαστήριο Φυσικής του Λυκείου, όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του οπτικού αξονικού τομογράφου και του εκτυπωτή τρισδιάστατης εκτύπωσης που διαθέτει το σχολείο. Τέλος, περιηγήθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου και στον μετεωρολογικό σταθμό, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λειτουργία ηλιακού ρολογιού.

Η εμπειρία της Ημερίδας θα μείνει αξέχαστη τόσο στους μαθητές του Λυκείου, όσο και στους μαθητές του Δημοτικού. Οι πρώτοι συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς υποδύθηκαν τον ρόλο του δασκάλου και κατανόησαν πόσο αναγκαία είναι η υπομονή και επιμονή στην προσπάθειά τους να διδάξουν τους μικρούς μαθητές. Επίσης, ως μαθητές και οι ίδιοι, επιχειρώντας να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους, τις εμπέδωσαν βαθύτερα. Οι δεύτεροι ενθουσιάστηκαν τόσο από τη συμμετοχή τους σε πρωτόγνωρες για εκείνους δραστηριότητες, ώστε πολλοί απ’ αυτούς εξέφρασαν την επιθυμία να ασχοληθούν με τη Φυσική στο μέλλον.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους δασκάλους των Δημοτικών σχολείων, χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της Ημερίδας. Τέλος, ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών του ΓΕ.Λ. Μακρύ Γιαλού οι οποίοι φρόντισαν για την παρασκευή εδεσμάτων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη φιλοξενία των μικρών μαθητών και των δασκάλων τους.

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την Ημερίδα Φυσικών Επιστημών και τα αποτελέσματά της, ελπίζουμε και σε άλλες μελλοντικές εκδηλώσεις που θα στοχεύουν στην αλληλεπίδραση των δύο βαθμίδων και στην προσέγγιση της γνώσης με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ