Πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης- Ενημερωτικές Εσπερίδες (Ηχητικό)

Ο γεωπόνος μελετητής Πλατής Μιχαήλ της AgroΑναπτυξιακής, μέλος της ΠΕΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Φορέων Α’), σε συνεργασία με την ειδική υπηρεσία της Τράπεζα Πειραιώς και έμπειρο λογιστή του Συλλόγου Φοροτεχνικών του Νομού Λασιθίου σας προσκαλούν στις ενημερωτικές εσπερίδες με θέμα «Ευκαιρίες Επένδυσης μέσω των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων: Σχέδια Βελτίωσης στον αγροτικό τομέα με ποσοστό επιχορήγησης 60% και Νέες Τουριστικές Επιχειρήσεις με ποσοστό 50%». Παράλληλα, θα αναλυθούν και τα αναμενόμενα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας- Κτηνοτροφίας και LEADER. Θα αναλυθούν τα προγράμματα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω των τραπεζών και το φορολογικό περιβάλλον αυτών των προγραμμάτων αναφέρει στον Planet 90,6 ο κ. Πλατής Μιχαήλ. Η AgroΑναπτυξιακή έχει κόστος φακέλου για τα Σχέδια Βελτίωσης που ανέρχεται σε μόλις 250 ευρώ. Είχαμε ποσοστό επιτυχίας 100% στα Σχέδια Βελτίωσης την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.  Μπορούμε να σας διασφαλίσουμε τη μέγιστη μοριοδότησή σας, και μάλιστα στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Εμπιστευτείτε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό γραφείο στο νομό Λασιθίου.

Οι εσπερίδες θα πραγματοποιηθούν:

Την Παρασκευή 12/01/2018 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Το Σάββατο 13/01/2018 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Σητείας, αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Κυριακή 14/01/2018 και ώρα 18:00 στα γραφεία της AgroΑναπτυξιακής –Λατούς 17 (έναντι ΚΕΠ).

Πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης στον αγροτικό τομέα εντάσσονται: θερμοκήπια, στάβλοι, φυτεύσεις μόνιμων φυτειών, τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα μελισσοκομίας- ανθοκομίας, παντός είδους αγροτικός εξοπλισμός, περιφράξεις, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.τ.λ.

Επικοινωνήστε άμεσα με τα γραφεία μας:
Διευθύνσεις: Λατούς 17, Άγιο Νικόλαο
Αλέκου Παναγούλη 3, Σητεία
Δημοκρατίας & Λοχαγού Παγωμένου 13, Ιεράπετρα
Τηλέφωνα: 2843020619, 2842089365, 2841400717, 6946574273
Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα- Παρασκευή: 08:00- 13:00

O Γεωπόνος Πλατής Μιχαήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στον Planet 90,6 η διαδικασία ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων- ΟΣΔΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2018 πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018 πληρώνονται Εν Δυνάμει και Επιλαχόντες Νέοι Αγρότες

Επειδή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, αναφορικά με την πληρωμή των Εν Δυνάμει Νέων Αγροτών αλλά και για τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες, απευθυνθήκαμε στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Χαράλαμπο Κασίμη και του ζητήσαμε να πει πότε αναμένονται οι πληρωμές. Στην απάντησή του ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ μας ανέφερε πως αυτό το διάστημα οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) των κατά τόπους Περιφερειών, αποστέλλουν-καταχωρούν στο πληροφοριακό σύστημα τα σχετικά στοιχεία για τους εν δυνάμει αγρότες (σ.σ. π.χ στη Θεσσαλία έχουν ήδη καταχωρηθεί), ενώ σε λίγες ημέρες θα έχουν διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες των ενστάσεων στις 5 Περιφέρειες που έγινε επαναπροκήρυξη του προγράμματος. Αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κασίμη, θα επιτρέψουν στο ΥΠΑΑΤ να ξεκαθαρίσει (με την υπερδέσμευση) και το θέμα των επιλαχόντων νέων αγροτών, δηλαδή πόσοι θα ενταχθούν. Τέλος, όπως μας ανέφερε ο κ. Κασίμης, τόσο οι εν δυνάμει, όσο και οι επιλαχόντες νέοι αγρότες, αναμένεται να πληρωθούν την προκαταβολή μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018.

O Γεωπόνος Πλατής Μιχαήλ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στον Planet 90,6 η διαδικασία ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων- ΟΣΔΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2018 πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σχέδια Βελτίωσης: Επιδότηση 50-60% για επενδύσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους

4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις». Το υπομέτρο αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με τις δύο παρακάτω δράσεις:

ΔΡΑΣΗ 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»

Ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων.

Αγορά, µμεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου µμηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού (ελκυστήρες, θάλαμοι ψύξης κ.λ.π)

Αγορά, µμεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών

Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων

Αγορά καινούργιου µμελισσοκομικού και ανθοκομικού αυτοκινήτου

Αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης

Γενικές ∆απάνες (όπως αμοιβές για τη σύνταξη και υποβολή αίτησης στήριξης και αίτησης πληρωμής, αμοιβές µμηχανικών κ.λ.π).

Μέγιστο Ύψος Επενδύσεων:

Για μεμονωμένους παραγωγούς: 500.000 ευρώ

Για συλλογικές επενδύσεις: 1.000.000 ευρώ

ΔΡΑΣΗ 4.1.3: «Υλοποίηση Επενδύσεων που συμβάλουν στην χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην Προστασία του Περιβάλλοντος»

Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης

Κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης

Αγορά, µμεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της εκμετάλλευσης

Γενικές ∆απάνες (μηχανικοί, σύμβουλοι και άυλες δαπάνες).

Τα ποσοστά χρηματοδότησης κυμαίνονται από 50 έως 60 % ανάλογα με τα κριτήρια της προκήρυξης.

ΕΝΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020

ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΠΟ 18.12.2017 ΜΕΧΡΙ 28.03.2018)

Προκηρύχθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020)  η Δράση για την Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μονάδων. Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.  Ο Προϋπολογισμός της Δράσης είναι 120 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας και δικαιούχοι είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του Τουρισμού και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία Δικαιούχων Α: Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης και θα διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσης μέχρι την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.

Κατηγορία Δικαιούχων Β: Τουριστικά Καταλύματα που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης, έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ 55 ή/και τους ΚΑΔ: 41.20.20.01, 41.20.20.02, δεν διαθέτουν άδεια (σήμα) λειτουργίας, και το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα.

Ο προϋπολογισμός των επιχειρηματικών σχεδίων που θα κατατεθούν, δύναται να είναι από 25.000€ έως 400.000€. Η Ενίσχυση είναι 45% επί του προϋπολογισμού για όλη την Ελληνική Επικράτεια, η οποία αυξάνεται κατά 5% (ήτοι ανέρχεται  συνολικά στο 50%), στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων είναι: – να προσκομίσουν κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης αποδεικτικά στοιχεία εξασφάλισης της Ιδιωτικής Συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον του 60% του προτεινόμενου (επιχορηγούμενου) προϋπολογισμού του Επενδυτικού Σχεδίου, – να πραγματοποιήσουν επένδυση σε μία μόνο Περιφέρεια, – να δεσμεύονται ότι λειτουργούν ή ότι θα λειτουργήσουν νόμιμα αποκτώντας την κατάλληλη άδεια λειτουργίας μέχρι και την ολοκλήρωση της επένδυσης, –  να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η σύσταση νέας επιχείρησης (ΑΦΜ) με εταίρο την προηγούμενη επιχείρηση ή τους εταίρους/μέτοχους αυτής για την εκμετάλλευση του ιδίου καταλύματος/σήματος λειτουργίας. Οι δαπάνες που ενισχύονται και είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης είναι: Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλον χώρος, Μηχανήματα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος, Μεταφορικά μέσα, Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας,  περιβαλλοντικής διαχείρισης, Προβολή/Προώθηση – Συμμετοχή σε Εκθέσεις, Τεχνικές μελέτες μηχανικού και υπηρεσίες φοροτεχνικού και νομικού συμβούλου, Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού, Σύνταξη και παρακολούθηση υλοποίησης Επενδυτικού Σχεδίου. Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι: Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: ξενοδοχεία κατηγορίας 3 αστέρων και άνω με δυναμικότητα 10 έως και 50 κλινών, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) 3 αστέρων και άνω, ξενώνες νεότητας, Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό 3 κατοικιών, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα 3 κλειδιών  και άνω και ελάχιστης δυναμικότητας 10 κλινών, Τουριστικά γραφεία διαφόρων δραστηριοτήτων, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου, άλλες ειδικές – εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ψυχαγωγικά και θεματικά πάρκα κ.ά., Λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού. Καταληκτική ημερομηνία είναι 28.03.18.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Μιχάλης Πλατής

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ