Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 2ης Συνάντησης Αρχαιολογικού, Πολιτιστικού και Ιστορικού ενδιαφέροντος

Στην αίθουσα συνεδρίων του «Κέντρου Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της 2ης Συνάντησης Αρχαιολογικού, Πολιτιστικού και Ιστορικού ενδιαφέροντος

Στο ξεκίνημα των εργασιών της Συνάντησης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Εκ μέρους του Προεδρείου τους προσκεκλημένους, τους διακεκριμένους εισηγητές, και όλους τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο κ. Μιχ. Σκλάβος, μέλος του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα», ο οποίος μίλησε για τη χρησιμότητα των Πολιτιστικών Συλλόγων και την αξία του πολιτιστικού αποθέματος για την ανάδειξη, διαχείριση και προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων ενός τόπου.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία σημειώνοντας μεταξύ τα εξής: «Αναμφίβολα το συνέδριο αυτό αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που προάγει πρωτοβουλία τον πολιτισμό, την έρευνα, τη γνώση και εμπλουτίζει την τοπική μας ιστορία. Είναι για όλους μας μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μακραίωνη ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Ιεράπετρας, τα οποία μαζί με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θυσαυρούς αυτού του ευλογημένου τόπου συνθέτουν και συναποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τις παρουσιάσεις των ερευνητικών εργασιών των έγκριτων Αρχαιολόγων και των λοιπών ειδημόνων-εισηγητών αυτής της επιστημονικής συνάντησης, που είναι προϊόν της συνεργασίας, της συνέργειας και της στήριξης τοπικών φορέων: του Δήμου Ιεράπετρας, της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και του Πανεπιστημίου του Σαλέντο (Salento) της Ιταλίας και βέβαια του δραστήριου Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα». Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές της παρούσας Συνάντησης και όλους όσοι εργάζονται συστηματικά για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, ιδιαίτερα δε τον Πρόεδρο κ. Ιω. Ροβυθάκη και εκ των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ιεράπυτνα» κ. Γ. Σωμαράκη».

Πηγή: anatolh.com