Αρχίζουν οι ενδοσχολικές στα λύκεια (Ηχητικό)

Τη φετινή σχολική χρονιά, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών του λυκείου (Α’ και Β’ τάξη) ξεκινούν Τρίτη, 29 Μαΐου και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Ιουνίου.

Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, θα ισχύσει το εξής: Όσοι θα εξεταστούν ενδοσχολικά μόνο στα μαθήματα της λεγόμενης ομάδας Α (Νέα Ελληνικά -Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία και Βιολογία), θα δώσουν τα μαθήματα από τις 29 Μαΐου, έως και την 1η Ιουνίου. Για τους μαθητές που τυχόν απουσιάσουν δικαιολογημένα, οι εξετάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 4 Ιουνίου. Για τους μαθητές που θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουνίου. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, τα αποτελέσματα των απολυτηρίων εξετάσεων θα έχουν εκδοθεί μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2018.

Όπως τονίζει στον Planet90,6 ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης η ειδική εξεταστική περίοδος, για όσους μαθητές δεν επιτύχουν στις ενδοσχολικές εξετάσεις, θα γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 8-19 Ιουνίου, εξαιρουμένων των ημερών διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Οι μαθητές εισέρχονται στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας των πανελλήνιων εξετάσεων. Με τη σκέψη στις… εξετάσεις ο χρόνος μετράειαντίστροφα για μαθητές, καθηγητές, αλλά  και γονείς.
Την έναρξη των εξετάσεων στις 8 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια και στις 7 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια, θα σημάνει η εξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συνηθίζεται. Ωστόσο, η διάρκεια των Εξετάσεων φέτος θα είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη για τα ΓΕΛ, εξαιτίας της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.
Υπενθυμίζεται, ότι φέτος τα Επιστημονικά Πεδία θα είναι συνολικά 4, μετά την κατάργηση του Πεδίου των Επιστημών της Εκπαίδευσης και θα είναι αριθμημένα ως εξής:
1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής
4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.
Έτσι, η πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα γίνεται, πλέον, από όλα τα επιστημονικά πεδία.
Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ένα Επιστημονικό Πεδίο, θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού.
Γενικά, οι Πανελλαδικές των ΓΕΛ θα διαρκέσουν από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ από τις 7 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξάγονται από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος, πριν από τις Πανελλαδικές, θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια, σε τέσσερα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία (θα εξεταστούν μαζί), Ιστορία, Μαθηματικά και Βιολογία.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης ανέφερε ότι έχει συγκροτήσει τις Επιτροπές που θα χειριστούν τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων ώστε όλα να κυλίσουν χωρίς προβλήματα. Επίσης έχει αρχίσει και η δοκιμαστική μετάδοση των θεμάτων, και τα συστήματα λειτουργούν κανονικά χωρίς να παρουσιάζουν προβλήματα. Όσο για τα εξεταστικά κέντρα, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν σε Άγιο Νικόλαο, Ιεραπετρα και Σητεία, για δε των ΓΕΛ θα είναι πέντε εξεταστικά κέντρα και θα λειτουργήσουν σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία, Κουτσουρά και Τζερμιάδο Λασιθίου.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Βασίλης Αϊβαλιώτης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ