Αποδεκατισμένη η δύναμη της Αστυνομίας στο Νομό Λασιθίου

Στον τουριστικό Δήμο Αγίου Νικολάου που έχει να αστυνομεύσει την πόλη, την Ελούντα των χιλιάδων πολυτελών κλινών, το Σίσι και τη μισή βόρεια ζώνη της πιο ανεπτυγμένης τουριστικά περιοχής της χώρας, δεν υπάρχουν παραπάνω από 12 αστυνομικοί σε όλα τα τμήματα για την αστυνόμευση που απαιτείται! Είναι προφανές πως υπό τέτοιους όρους και συνθήκες που διαμορφώνονται το γεγονός ότι βγαίνει μια περιπολία καθημερινά, ακόμα και σε 24ωρη βάση δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης και παρουσίας της αστυνομίας ακόμα κι αν βρίσκεται σε διαρκή κίνηση ένα περιπολικό.

Σητεία – Ιεράπετρα

Δύσκολη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται και στην Ιεράπετρα και την Σητεία χωρίς τροχαία και με μειωμένο συνολικά το προσωπικό. Κι εδώ υπάρχουν οι εκδρομείς που ξεπερνούν τις 100.000 για την Χρυσή και τις 160.000 για το Βάι, ενώ είναι βέβαιο πως κινούνται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες σ’ ένα οδικό δίκτυο εξόχως προβληματικό και μεγάλο σε μήκος αφού ξεπερνά – μόνο το επαρχιακό οδικό δίκτυο – τα 800 χιλιόμετρα.

Υπό τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί κανείς να αισιοδοξεί πως το φετινό καλοκαίρι, όπου η τουριστική αύξηση θα είναι πρωτοφανής, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα μπορέσει η Αστυνομία να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες αστυνόμευσης στο νομό Λασιθίου με το προσωπικό που διαθέτει. Το γεγονός ότι είναι πλέον σε οριακό σημείο θα φανεί στην πράξη το φετινό καλοκαίρι.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή: anatolh.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ