Αντιδράσεις από τον Δήμο Ιεράπετρας για την αναγκαστική μετάθεση των πυροσβεστών

Την ανάκληση των μεταθέσεων ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Τις αντιρρήσεις του Δήμου Ιεράπετρας στην αναγκαστική μετάθεση τριών πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες περιφερειακών αεροδρομίων στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας- «Fraport ΑΕ» εκφράζει με επιστολή του στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του ίδιου και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Παναγιώτη Καράμπελα, στην οποία παρευρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, έγινε μια πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που δημιουργούνται με αφορμή τις αναγκαστικές μεταθέσεις που φέρουν την Υπηρεσία σε κατάσταση υποστελέχωσης, ενώ εκφράστηκε από όλους η ανάγκη άμεσης αντίδρασης, ζητώντας την ανάκληση των μεταθέσεων και την άμεση στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας

Στις αντιρρήσεις του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και στα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες στο κλίμα και αρκετές δασικές εκτάσεις αναφέρεται στην επιστολή του προς τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Καπακη ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκης

Όπως αναφέρει « Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας και τη μεγάλη ανησυχία μας για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας μετά και την αιφνίδια αναγκαστική μετάθεση τριών (3) πυροσβεστών της προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες περιφερειακών αεροδρομίων στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας- «Fraport ΑΕ».

Η αιφνίδια αυτή ενέργεια επηρεάζει αρνητικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος.

Η αποψίλωση της Υπηρεσίας από το προσωπικό της σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε υλικοτεχνικές υποδομές για τις οποίες είστε ενήμερος μετά και την επίσκεψή σας το προηγούμενο διάστημα στον Δήμο Ιεράπετρας, θέτουν σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

Μια περιοχή που περιβάλλεται από σημαντικούς ορεινούς όγκους και περιλαμβάνει αρκετές δασικές περιοχές, με έντονα ξηροθερμικό κλίμα, μεγάλες περιόδους ανομβρίας και ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες μένει ακάλυπτη, όταν μάλιστα πλήττεται συχνά από πυρκαγιές κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ