Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λασιθίου σχετικά με την αποψίλωση υπηρεσιών στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των πολιτών της Ιεράπετρας ενάντια στα απανωτά χτυπήματα ενός νέου γύρου αποψίλωσης που ξεκίνησε με το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης και συνεχίζεται με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Πυροσβεστική, κ.ο.κ..

Πρόκειται για μέτρα στα πλαίσια της γενικότερης καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαλύοντας την οικονομία και την κοινωνία μας. Το αποτέλεσμα τους είναι η απαξίωση και η υποβάθμιση της περιοχής μας, αλλά και η απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων του δήμου μας που έρχεται να προστεθεί στην ταλαιπωρία από το κλείσιμο της εφορίας, την υπολειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου μας, τη συρρίκνωση της ΔΕΗ, κλπ.   

Η κοινωνία της Ιεράπετρας έχει κρατήσει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ανοιχτό και λειτουργικό με σκληρούς αγώνες. Μαζί με τους φοιτητές του ΤΕΙ μας, κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις, κέρδισε το μεταβατικό καθεστώς διατήρησής του μέχρι το 2018. Χρειάζεται και πάλι να αντιδράσει στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που πλήττουν τα συμφέροντα και το μέλλον του τόπου μας.

  • Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση των παραρτημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων στο δήμο Ιεράπετρας και την υποκατάστασή τους με ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων ανίκανο και αναρμόδιο να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται πλέον στο ΕΦΚΑ. Και μάλιστα, τη στιγμή, που τόσο το ΙΚΑ, όσο και Ο ΟΑΕΕ διαθέτουν ιδιόκτητα γραφεία.
  • Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ένας δήμος 30.000 κατοίκων, με ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια ζώνη από το Νότιο Ηράκλειο μέχρι το Γούδουρα, να μην διαθέτει ένα νοσοκομείο ικανό να εξυπηρετήσει με ασφάλεια και επάρκεια τον κόσμο που το χρειάζεται, να μην διαθέτει μια παθολογική κλινική ικανή να εφημερεύσει όλο το μήνα. Πολύ περισσότερο δεν θα ανεχτούμε καμιά νέα απόπειρα συρρίκνωσής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας με πρόσχημα οποιοδήποτε «εξορθολογισμό» του οργανισμού του. Η κοινωνία της Ιεράπετρας δικαιούται και απαιτεί ένα Νοσοκομείο πλήρες, Δημόσιο και Δωρεάν, αυτοδιοίκητο, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Δεν ανεχόμαστε τα νέα χτυπήματα υποβάθμισης και απαξίωσης που γίνονται σε όλο το νομό Λασιθίου, όπως δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο του ΤΕΙ και την απομάκρυνση ή υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών και δομών που υπήρχαν στο δήμο Ιεράπετρας.

Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαξιώνουν τον τόπο μας, δυσχεραίνουν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας και στερούν το μέλλον των παιδιών μας. Δεν είναι εύκολο, όμως είναι εφικτό όπως έδειξαν οι αγώνες για το νοσοκομείο μας.

Με την επιμονή, την αποφασιστικότητα και τη δυναμική συμμετοχή όλων μας – φορέων και κατοίκων – μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως το έχουμε κάνει και στο παρελθόν.  

Η ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ καλεί σε:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 18:00

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ

ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ

για τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Στις 26 Απριλίου 2017 οδηγούνται στο δικαστήριο τρείς συμπολίτες μας κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου Ιεράπετρας μεταξύ 1 και 4 Απριλίου του 2013.

Επρόκειτο για ένα από τους πολλούς αγώνες που έχουν δώσει οι πολίτες  της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και του δικαιώματός μας να έχουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση – όπως και όλες όσες οργανώθηκαν από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας – ήταν αποτέλεσμα μαζικής απόφασης των πολιτών της Ιεράπετρας, αφορούσε, δε,  την απαίτηση να παραμείνει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν, πλήρες και αυτοδιοίκητο.

Η δίωξη που ασκείται στους συμπολίτες μας είναι αποτέλεσμα της καταγγελίας που υπέβαλλε ο τότε διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και στρέφεται, ουσιαστικά,  ενάντια σε όλους τους πολίτες και φορείς της Ιεράπετρας που αποφάσισαν και πήραν μέρος – συχνά με καθολική συμμετοχή της πόλης – στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου, της δημόσιας υγείας της πόλης μας, των υπηρεσιών που απομακρύνονται οδηγώντας την περιοχή Ιεράπετρας σε μαρασμό (ΤΕΙ, εφορία, κλπ) και στέρηση των δικαιωμάτων μας.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων μας και για αυτό δηλώνουμε τη αμέριστη στήριξή μας στους κατηγορούμενους συμπολίτες μας και απαιτούμε την άμεση αθώωσή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ