Αγώνες Δρόμου για όλους «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Αγώνες Δρόμου για όλους

«RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

–  ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

– ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

–  4.500  ΠΕΡΙΠΟΥ   ΕΦΤΑΣΑΝ  ΟΙ  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

– 300  ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΣΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ

 Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 ΩΡΑ 16.00 

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός εγγραφών των τελευταίων ημερών, αποτελεί τη καλύτερη απόδειξη, για το πόσο οι πολίτες όλης της Κρήτης, αλλά πλέον και εκτός Κρήτης,  έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Ήδη οι συνολικές εγγραφές είναι 4.500 περίπου και έφτασαν στα ανώτερα όρια εγγραφών, τέσσερις ημέρες πριν από τους αγώνες

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός εγγραφών υποχρεώνει την οργανωτική επιτροπή να ΚΛΕΙΣΕΙ το σύστημα εγγραφών και οι πολύ λίγες θέσεις που μπορεί να υπάρξουν ΜΟΝΟ για τα 5 και 10 χλμ, θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας από το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ» το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Απριλίου στο Παγκρήτιο στάδιο – θύρα 1 από ώρα 10.00 μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Από τον παραπάνω χώρο θα πρέπει να περάσουν όλοι οι δρομείς για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το αντίστοιχο μπλουζάκι που θα τρέξουν.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών, έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου, για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.

Την Κυριακή 17/4 και από ώρα 07.00 μέχρι 14.00 περίπου, οι  δρόμοι που θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων και περιλαμβάνονται στη διαδρομή που θα διασχίσουν οι 4.500 – 5.000 συμπολίτες μας είναι:

 Εκκίνηση Αγώνων: Αρχή Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) – Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία  Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη – Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη.

► Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

10.00:  10.000 μ.

11.30:   Παιδικός αγώνας 900 μ.

11.45:    5.000 μ.

Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας τουλάχιστον ΜΙΑ ώρα πριν από την εκκίνηση του κάθε αγώνα. Επίσης για την μετακίνηση τους προς την πλατεία Ελευθερίας, επειδή πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί πρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα από τα σπίτια τους.

Στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των δρομέων, αλλά  και των θεατών, οι οργανωτές των αγώνων με την υποστήριξη της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων θα διαθέσουν  την Κυριακή 17/4, ένα λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει δρομείς και θεατές από το Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί θα μπορούν να αφήσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους (Ανατολικό πάργκινγκ – είσοδος από την οδό Σπύρου Μπουστακλή) και θα μεταφέρονται μέσω της εθνικής οδού έξω από την Παγκρήτια τράπεζα.

Από το σημείο αυτό θα γίνεται και η επιστροφή σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Δρομολόγια για την προσέλευση στον αγώνα:

08.30:  Παγκρήτιο Στάδιο – Παγκρήτια Τράπεζα (Συμβολή οδών Ικάρου και Εφέσου)

09.30:  Παγκρήτιο Στάδιο – Παγκρήτια Τράπεζα

Δρομολόγια για την αποχώρηση μετά τον αγώνα

12.30: Παγκρήτια Τράπεζα – Παγκρήτιο Στάδιο

13.30: Παγκρήτια Τράπεζα – Παγκρήτιο Στάδιο

ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ