Έχουμε ώριμες μελέτες αλλά και πολλές υποσχέσεις, να γίνουν πράξη τα ώριμα αρδευτικά έργα, ζητά ο δήμος Ιεράπετρας (Ηχητικό)

Στο Δημαρχείο Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των ΤΟΕΒ της ευρύτερης Ιεράπετρας, καθώς και του Αγροτικού Συλλόγου, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της επισκευής και της συντήρησης των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων, αλλά κυρίως οι εξελίξεις αναφορικά με την καθυστέρηση υλοποίησης των υποσχέσεων που έχει δώσει η κυβέρνηση,  για τα νέα μεγάλα ώριμα έργα άρδευσης, που μένει να χρηματοδοτηθούν και να δημοπρατηθούν άμεσα. Οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν και η λεκάνη του φράγματος Μπραμιανών βρίσκετε σε ιστορικά χαμηλά – με δυνατότητα άρδευσης αν δεν έχουμε βροχές μέχρι τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί με την επίσκεψη του Υπουργού Σπίρτζη στην Ιεράπετρα ότι θα προχωρούσε στη δημοπράτηση και στη χρηματοδότηση των εγγειοβελτιωτικών έργων, στα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες, με το πιο επείγον για την περιοχή αυτό της προσαγωγού διώρυγα του Μύρτου και τα συνοδά έργα, καθώς και το Φράγμα Μυλωνά στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη.
Χρηματοδότηση έργων στην πόλη της Ιεράπετρας και στις Κοινότητες Ρίζας, Ανατολής και Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας από την Περιφέρεια Κρήτης
Μετά την χθεσινή επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης από τον περιφερειάρχη υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τον Οκτώβρη θα ληφθεί η σχετική απόφαση για την προσαγωγό διώρυγα του Μύρτου ενώ τον Νοέμβρη θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.
Ο κ. Αρναουτάκης υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει 2 μεγάλες δεξαμενές 1500 κυβικών για τους ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων και Κουτσουρά, ενώ θα χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση μελετών σε δυο λιμνοδεξαμενές.
Στη συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, αποφασίστηκε η έγκριση της βελτίωσης του κλειστού σχολικού γυμναστήριου Ιεράπετρας, η αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του 1ου Γυμνασίου, οι επεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ρίζας που αφορούν βελτίωση δεξαμενής και αναβάθμιση κοινοτικού κτίριου.
Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν δύο γεωτρήσεις ύδρευσης. Η πρώτη στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής και η δεύτερη στην τοπική Κοινότητα Καβουσίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω έργων φτάνει τα 350.000 ευρώ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ