Διευρυμένη σύσκεψη για τα έργα στο Ν. Λασιθίου

Σε μια μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο θα καταγραφούν τα αιτήματα των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για τα έργα που απασχολούν κάθε περιοχή του νομού Λασιθίου και πρέπει να δρομολογηθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά από έργα στα οποία θα ζητηθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης να συνδράμει, προκειμένου να προωθηθεί η υλοποίησή τους αφού δεν διαθέτουν χρηματοδότηση ή δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Υπάρχουν δε και έργα που είχαν στο παρελθόν εντάξεις ή και άλλα που χρηματοδοτήθηκαν αλλά δεν τελείωσαν και για τα οποία θα πρέπει να δοθούν λύσεις.

Χθες, όπως επιβεβαίωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, οριστικοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΟΑΚ Δημήτρη Κουνενάκη πως η σύσκεψη θα γίνει πριν το τέλος του μήνα και τόνισε πως πρόκειται να καλέσει τους Δημάρχους του νομού Λασιθίου και τον ΟΑΚ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τα υδραυλικά έργα, τα φράγματα και τις λιμνοδεξαμενές που έχει ανάγκη ο νομός Λασιθίου και συγκροτούν ένα κατάλογο που ξεπερνά τα δέκα μεγάλα έργα, από τα οποία αρκετά έχουν μελετηθεί μέχρι τώρα, αλλά παρά τον πολύχρονο σχεδιασμό που υπάρχει, δεν προχωρούν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Παράλληλα, έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς μια σειρά από αιτήματα που αφορούν οδικά έργα σε διάφορες περιοχές του νομού, όπως η οδική σύνδεση της ορεινής Δίκτης, τα οποία αναμένεται να συζητηθούν επίσης κατά τη συνάντηση, όπως κι επιμέρους έργα κάθε περιοχής που κρίνονται σοβαρά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή: anatolh.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ