Έπεσε η αυλαία του 5ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με την απονομή βραβείων (Ηχητικό)

Αφιερωμένο στην ισότητα των δυο φύλων και την υποστήριξη των γυναικών

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας διεξαχθεί για 5η χρονιά από τις 4 έως τις 9 Αυγούστου 2018 «Έλα στον Νότο για να δεις όλο τον κόσμο».Μια διεθνή συνάντηση με ένα πάντα επίκαιρο θέμα, φέτος την ισότητα των δύο φύλων. «Μέσα σε αυτή την κοινωνία και το περιβάλλον των διαρκών αλλαγών που ζούμε θεωρήσαμε ότι είναι πολύ επίκαιρο και πολύ σημαντικό, αυτός ο τόπος συνάντησης των λαών όλου του κόσμου να έχει ως αφιέρωμα τη γυναίκα, στην ισότητα των δύο φύλων και πόσο αυτό είναι μύθος ή πραγματικότητα, δήλωσε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 5οΔιεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας κ. Ελένη Βλάσση. Το αφιέρωμα «Ισότητα των δύο φύλων, δομές υποστήριξης γυναικών» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα».

Η Ιεράπετρα συνάντησε διεθνής κινηματογραφιστές, από 98 χώρες, και προβλήθηκαν 160 ντοκιμαντέρ από της 1.420 αιτήσεις. Όπως λέει η κ. Βλάσση «αξίες, ήθη, έθιμα, κουλτούρα, πολιτισμός ταξιδεύουν από τις εσχατιές της γης όπως κάθε χρόνο, και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ιεράπετρας, και η πόλη γίνετε το σταυροδρόμι πολιτισμών και ηπείρων.

 

Το φεστιβάλ συνεχίζει το ταξίδι του στο Ηράκλειο τα Χανιά την Αθήνα, και το χειμώνα θα ταξιδέψει εκτός συνόρων σε διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.α. και φυσικά η Κίνα που είναι και συνδιοργανώτρια χώρα.

cof

Η τελετή λήξης έγινε την Πέμπτη 9 Αυγούστου στην παραλιακή πλατεία, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτερες ταινίες από την κρητική επιτροπή, που αποτελείται από αξιόλογους καλλιτέχνες. Η τελετή λήξης περιλάμβανε μουσικές και χορούς από την κινέζικη αντιπροσωπεία, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από όλους τους νομούς της Κρήτης. Η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Ελένη Βλάσση ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση. Και αυτή τη χρονιά, λοιπόν, η Ιεράπετρα, που από την αρχαιότητα είναι το σταυροδρόμι των Πολιτισμών και των Ηπείρων κατέστη σημείο συνάντησης όλου του κόσμου.

Για την τελετή λήξης μίλησε στον Planet90,6 ο Σκηνοθέτης – ηθοποιός κ. Χρίστος Σολομός

 

 

Το αφιέρωμα «Ισότητα των δύο φύλων, δομές υποστήριξης γυναικών» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα». Όλες οι ταινίες του αφιερώματος είναι με ελληνικούς υπότιτλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ