Έκκληση της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας στο πλήρωμά της να συμβάλει στην πρόληψη των πυρκαγιών

Ως γνωστόν, από 1ης Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, η οποία διαρκεί έως την 31ην Οκτωβρίου.

Ως τοπική Εκκλησία, απευθύνουμε έκκληση σε όλο το ευσεβές πληρώμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να συμβάλλει έμπρακτα στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντός μας.

Ας μη λησμονούμε ότι ο Δημιουργός Θεός τοποθέτησε τον άνθρωπο ως οικονόμο και διαχειριστή της κτίσεως, δίδοντάς του την εντολή «εργάζεσθαι και φυλάσσειν» αυτήν.
Είναι αναγκαία την περίοδο αυτή η λήψη όλων των μέτρων πυροπροστασίας κυρίως στους χώρους υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι οι δασικές περιοχές, οι θαμνώδεις εκτάσεις και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις με ξερά χόρτα. Να μην πετάμε έξω αναμμένα τσιγάρα, να μην καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο, να μην αφήνουμε σκουπίδια στα δάση, επειδή υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, και να μην σταθμεύουμε τα αυτοκίνητά μας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα, διότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς από τον υπερθερμασμένο καταλύτη τους.
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας στον Πίνακα Ανακοινώσεων των Ενοριών έχει αναρτηθεί σχετικό έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σχετικά με τις βαρύτατες ποινικές κυρώσεις και τα αυστηρά πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση εμπησμών από αμέλεια ή πρόθεση.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.