Άνοιξε η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων στα ίδια επίπεδα με πέρσι κινήθηκε η τοπική αγορά (Ηχητικό)

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κινήθηκε σε γενικές γραμμές η τοπική αγορά της Ιεράπετρας, όπως δηλώνει στον Planet 90,6 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης. Ο κ. Μπινιχάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος με την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα να παρουσιάζει αύξηση τις μέρες των εορτών και οπως προσθέτει, εν συγκρίσει με το 2017 τα πράγματα στην τοπική αγορά της πόλης ήταν για φέτος μια από τα ίδια. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο κόσμος τι να πρωτοπληρώσει, Εφορία, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ψώνια, τρόφιμα, με αποτέλεσμα τα χρήματα που του μένουν να είναι λίγα για τις αγορές του. Οι έμποροι τώρα εναποθέτουν την αύξηση του τζίρου τους στις χειμερινές εκπτώσεις που άρχισαν από χτες. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου παρουσιάζεται αισιόδοξος για ενδεχόμενη σταδιακή άνοδο από το νέο έτος, και προσδοκά η καινούρια χρονιά να είναι καλύτερη και για τον εμπορικό και για όλο τον κόσμο.

Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής και  οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Planet 90,6 ο κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.